" Oh Allah, teach me to love others just like I love myself, teach me to judge myself just like I judge others. And if I have wronged anyone,give me the courage to apologize, and if anyone wronged me, give me the courage to forgive because you have taught me that forgiveness is the highest level of strength and revenge is the highest level of weakness "

Friday, 6 January 2012

tabiat pelik

now  es vader nk story psl .. tah , haha . korg akan tau serba sdikit ttg adik-brdik es vader lah . haha . selain mnjadi insan biasa , dorg ni pun buat gak mnde2 pelik y..pelik . yela , y pelik la.. (-__-)' haha , tah . weee...




abang >
  • selalu masuk bilik es vader ngan tibe2 n buat bunyi pelik  ==' sengal 
  • kalau dia buat sesuatu bnde rosak , dia akan buat2 tktau n cover gaye cuak dia , pstu btlkan bnde y rosak tu cm tkde ap2 y blaku . n tggu kt area bnde rosak tu smpai ade org lain y tktau psl bnde tu dtg n ter-rosak kan bnde tu . then , dia dtg pstu buat kecoh n blame that person ==' *haha , fhm ke ? contohnye la .. haritu , abg buat pipe bwh singki kt blik air tu ptah . es vader tktau.. n nk gune singki tu . nme pun dh pth kn .. so , kluar la air2 kt bwh tu . es vader cuak la . tbe2 abg muncul . cm tau2 je y singki tu pth . mnde es vader snyap2 je . pstu abg kate .. "aaayok..haha . aku bgtau mak . haha . gila le .." es vader dh cuak gile . pstu ckp la " haha . hang sje je kan ? aku tau hang y buat dlu .. dh2 . aku tk tggung ..." es vader blah cmtu je .. then , abg tbe2 kate " weh , jgn bgtau ayh . nnt aku baiki sndri.."

hafiz > 
  • sehari hanya sekali je makan ==' *no komen ler . dia always ckp.. "dah kenyangla.." 
  • selalu sgt bumping(<--tau kan ?) dkt ruang tamu  kalau tkde org .  es vader kalau bosan mmg duk kt blik je . kdg2 rse nk trun tgkat bwh just kalau nk minum air la . pstu slalu nmpk hafiz bumping . n , kalau dia nmpk es vader , dia trus diri or pape jela y mnunjukkan dia tk bumping pun.. ==' *nak kurus ke ap ? tk ckup kurus dh ke ? 


omey > 
  • suke gila kt mee goreng mamak ==' pstu y peliknye , die mkn mee tu gune garfu besar 2kali gnda dr saiz garfu biase . tah *garfu tu ade satu je dlm rumah kteorg . khas utk die (-_-)'
  • senang gila nangis . cthnye .. ade sekali tu , dia nk pi sekolah ptg , then , nak iron baju . pstu tak jumpe iron n iron board . pstu tbe2 nangis ==' "hoy,, tnye la org lain ...ape da.."
  • suke ratah sos . wekk . *biasanye sos cili la .. kalau dia bosan , atau tgah main pc/ps atau ape2 jela kan.. dia akn letak sos kt piring , pstu die ratah cmtu je .. (-_-)'



mira > 

  • selalunye dia ni tido awal gila , pstu tejage kul 1 pg cmtu . pstu nangis teruk gila . sume org petak . dia nangis tnpe sbb . pstu .. haih,, sblm dia tdo balik lps half an hour nangis , dia akn mntk air masak ==' ceh..kalau la dr awal kate nk air msk kn senang .. 
  • selalu sgt suruh org buat air milo utk dia gune gelas besar . pstu , tak minum (-_-)' arghh..rse nk tumbuk je . tk hbis2 mmbzir .. =='

tapi , walaupun korg ni pelik ==' ..aku sayang korang


haha > It is because we are different that each of us is special.. 



abang > hafiz


omey 
*muke mintak pelempang =,='


mira 
*muke tak bla -,-


hafiz > es vader



that's all ler :) 
bye3 



4 comments:

  1. pandangan maut..gye nak bunuh org jew...apeka?! ...haha, nice, want to hear more lh from es vader! =)

    ReplyDelete
  2. pndangan maut apenye ? wahaha . gmba last tu er ? keh3 , no komen . thanks for reading :)

    ReplyDelete
  3. me like your blog ,
    ahah terbaek !

    ReplyDelete