" Oh Allah, teach me to love others just like I love myself, teach me to judge myself just like I judge others. And if I have wronged anyone,give me the courage to apologize, and if anyone wronged me, give me the courage to forgive because you have taught me that forgiveness is the highest level of strength and revenge is the highest level of weakness "

Monday, 30 January 2012

zaman kejatuhan macho ku . haihhh ~

hello n assalamualaikum to all readers .

kenapa weh ? kenapa ?
" ya Allah , Kau jadikan lah ukhuwah kami kekal hingga ke syurgamu ya Allah ."

KEJAM

hey , aku kejam ke kawan ? kejam ke ? 
andai engkau tahu apa y ada di hati 
andai engkau tahu apa y kurasai 
andai engkau cuba untuk mengerti
kawan , ingatlah .
ingatlah memori kita bersama
ingatlah detik kita suka dan duka
ingatlah tiada apa y lebih indah selain bersama
kawan , kenanglah . 
kenanglah apa y kita lalui bersama dulu
kenanglah setiap saat y berlalu
kenanglah daku dalam doamu
kawan , maafkanlah .
maafkanlah segala kesalahanku
maafkanlah andai aku sering tersilap ketika menilaimu
maafkanlah aku jika saat kita bersama hanya menambah duka mu 


ape ? haa ? tk bla ? oh , ok . memang punn ;)

"eii..ko ni nad , dulu ko y kate sume pegi tgglkan ko la , itu la , ini la , tp skrg kau pulak y pergi tggl kan kterang " :'( 

"nad ... sampai hati kau pergi tinggalkan aku kat sini .. nad .. jangan lupe aku .. " :'(

"nad .. jangan lupe aku , kau jage diri kau baik baik kat sane .." :'(

"nad .. jage diri kat sane , jangan tggal solat , jage penampilan kau .. " :'( 

"nad............." :'( 

"nad , aku nak kau set dalam otak ko y aku sayang kau , aku sayang kau .. set dalam otak kau nad .. " :'(

"nad...jangan lah nangiss...nad.. tak macho la nnt .. nad , rosak le tdung tu nnt , nad..jangan nangis dah..cair celak kau nnt... " :'(

"nad..jangan couple*bisik " :'(    #nad> =='

"nad...kau jangan mulekan tangisan..ishh..aku tkleh btl la tgk org nangis niii.." :'(

"nad..kau tengok ape kau dh buat ? tgk mate aku ni , dah berair daaa..." :'(

"nad..sbp banyak cuti , nnt kau dtg la sini slalu .. " :'( 

"nad..ingat f***i .. " ;'( 

"nad......... jangan lupe kterang kat sini .." :'(

"nad..nak salam , nak peluk , jangan lupe aku tau..." :'(

"nad .. nnt aku mesti rindu kauu..." :'(


gila woo.. :') sumpah sedih gila gila gila ... ! aku tak dpt tahan dah ni.. waaa...haha , ok , smile , control control ..ihik . ihik . fuuuuuuu...~*tunduk 

aku sayang gila kat korang :')

aktiviti aktiviti terakhir di sarjana :-
  • sampai sane , igtkan nak nyorok2 ke ape ke kann..tp , tk trun kereta lagi dh nmpak wanjah , nuna n jua . terus tk jd nk nyorok2 . haha , rindu sangat aku kat korang :')
  • angkut beg , igt nak la pi stay dorm budak mne2 je la kann.. nak buat surprise le kate kann .. tapi tak jadi sbb dari ground floor aku dah denga suare membe2 aku y tersayang dekat aras tiga tuu .. haha , rindu sangat aku kat korang :')
  • masuk dorm sume pakat jerit "nad ! nad ! nad ! aku igt tak jumpe kau dahh.." haihh..rindu sangat aku kat korg , aku terharu beb :')
  • kene tibai tibai sayang ngan member sbb kate tak dtg srjana dah..haha , rindu nye aku kt korg :')
  • main fon tige tige skupang y aku bwk tu dngan ain , mira dll , spe tah , tk igt . haha , rindunye aku kt korg :')
  • lepas dah kemas2 brg , buat plan nak sodorm je , haha . tapi , aku , schani n nusya je y stay dorm . y lain tk bran .. haha , rindu sangat aku kt korg :')
  • time nk amek wudhu' , aku pike tu kali terakhir aku amek wudhu ngn schani , so , aku sedih gila la ,tapi , tkkan tbe2 nk nangis kot en ? aku main pancut2 air paip ngn schani . haha . gila , habis basah . tapi basah lagi hati aku y menangis . haaa..rindunye aku saat itu :')
  • time nk tggu isya' msuk , saje gatei2 tangan bukak ikatan kotak polysterin kek schani tu , pehtu tak reti ikat balik , nasib nusya ade ,tapi lame jugak la kann nak setel nye haha .. rindunye aku kat korg :')
  • pergi la skola mlm tu dengan schani *nusya da pegi dlu . beriye je kterang ekot tangga lab y gelap gelita tu sbb .. sbb .. adelah . haha , rindunye aku kt kau :')
  • sampai kelas .. chua' la semangat lain mcm time nmpak aku tu . haha , comel . pehtu , mlm tu , ramai pulak nk puji puji aku . muahahaha , rindunye kat korg :')
  • pegi kelas akaun , haihh.. haha , aku jd bahan pulak kann sbb pakai high mlm tu . haha . rindunye aku kt korg :')
  • schani ajak balik dorm . ==' . tetinggal kamera katenye . haha , balik la kan . pehtu aku banyak kali jatuh tangga . haha , rindunye aku saat itu :')
  • sbb balik dorm td , aku ngn schani lmbt utk ke majlis prpshan tuu . so , cm tkde tmpat . haha , kongsi2 je tempat mnyempit kat sbelah athirahz . haha , sakit gila la kann .. haha . 
  • spnjg jmuan , ade slide , ade mkn2 , ade mnum2 , ade sembang2 , ade gelak2 , ade mcm2 lagila kann .. pehtu .. y tk thn nye , bob sbut nme aku bhaii . *trimas utk kek y aku kasi . haha ur welkem 
  • abes jamuan tu , time otw balik dorm , *balik ngn schani n jiha , tbe2 je ade kelawa serang , haha . nasib tk kene kpale schani . haha , besar ot klawa tuu..haha , mngelejat sume y ade . haha  , rindunye aku kt korg :')
  • dlm jln2 ke dorm , aku sje je main2 ngn schani ajak pi astaka mlm2 bute tu . haha . tk sgke die amek siyes pulak kann . haha . pehtu , jemput la qila utk pegi skali . so , kami pun pegi ke astaka pd mlm2 bute itu . haha , 
  • *mira , kina , ogy , anis pun ekot skali ke astaka  .
  • dlm syok2 lepak astka , tbe2 pakguard lalu . haihh . sueh je mood kterang bile nmpk tu . so , anis , ogy , kina , mira pun balik sbb deme tk bran . 
  • stay astaka brsama qila n schani smpai kul 3 pagi . best woo..haha , rindunye aku kt korg :')
  • kt dorm , aku mne bwk bntal , mne bwk cadar , yela kann , semalam je pun nk stay nye .. so , mlm tu aku tido ngn schani buat kali terakhir nye . haha , rindunye aku kat kau :')
  • dah tido pun pkul 3 , bangun subuh pun pkul 6 , so , just dpt tdo 3 jam la kann . mmg penattt.. so , kami smbung tido . bangkit tido tkyh ckp la kann .. agk lewat , tp maintain , kul lapan dh seda dahh . haha , rindunye aku saat itu :')
  • siap2 pi skola . qila n schani buli aku . deme pakai slack . aku pakai jubah . ==' . tk ke .. ke laut nme nye kalau tbe sorg2 pakai jubah -__- tgk le kome . haha , rindunye aku kt korg :')
  • pegi setel sume y tk setel . haha , pnjg sgt kalau nk cerita . kene mara ngn ustzh faizah sbb kterang bising . kene mrh ngn cg arshd sbb nk pndh tk gtau cg pun . ade tegur cg omar . slm cikgu2 . hnta buku teks . amek sijil berhenti sekolah# 
  • detik terakhir bersama membe2 tersayang . pi rehat sama2 . peluk2 . cium2 . salam2 . nangis2 . bg kate2 terakhir  . buat la ape y slalu buat bersama utk kali y trakhir . haha , rindunye aku kat koranggggg :')
  • balek dorm , sbb membe sume ade kls . smpai dorm , mak kol , kate dah nak smpai dah . aku taktau nak buat ape . aku jadi tk tentu arah . hoho :'( oh nooo..
  • kemas brg cepat2 , pehtu nk pi jumpe mmbe , tkut nnt tk smpat kalo mk da smpai . 
  • otw ke skola , nmpk kete ust hmdan . igtkan ust la kann..rupenye mak aku ! ==' 
  • mak kasi chance utk together-gather ngan membe buat kali terakhir . dekat sejam jugak la kami bersama utk kali terakhir . wooo..sedih gila . tk sggp nk cerita :'(
  • dlm kete aku still nangis . nntak la mk nak ckp apa . tkde mase nk control macho dah time tu :'(


TAKKAN

takkan ade sape sape dapat ganti tempat kome kt hati aku
takkan lupe janji kite
takkan putus asa 
takkan couple
takkan lupe nak lawat kome nnt , insyaallah 
takkan nangis dah :')
takkan jadi lebih teruk 
takkan takkan takkan lupe kome sampai bile bile !

oke la , takat ni saje post utk kali ni . nak tulis lagi .  nak luahkan ap y ad kat hati . tapii..aku tk larat dah . penat bhai type pnjg pnjg . hooooih

 assalamualaikum n bye bye . thanks for readings guys gals ;)

*weit , kalau ade error typing , soriiiii . tak check balik pun . ihik .



Saturday, 28 January 2012

terimaskasih ajarku mengejaaa

hai 
assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh


gila lama tak update kann haha macam la ada orang nak baca punn . januari punya post pun sampai 12 kali ape ceta ? semangat je ==' 


rajin baca ? secara jujur nye la kan , es vader tak rajin baca tapi rajin la baca tapi tak sangat tapi bole tahan tapi tah tah ;)






ayah es vader encik mohd ariffin b ismail memang suka gila baca 

zaman kanak kanak nya dahulu , pada setiap minggu keluaran majalah ujang ayah akan beli dan baca dan baca dan kemudian simpan .
memang banyak berkotak kotak . koleksi disimpan hingga ke hari ini
bila masuk U , ayah minat kereta ferrari , moto moto alahh biasa lah .. lelaki 
banyak banyak ayah beli majalah moto , ferrari 
dan baca dan baca dan kemudian simpan . 
memang banyak berkotak kotak . koleksi di simpan hingga ke hari ini
bila masuk meminang mak , dan kawen , ayah start baca anjung seri pulakk
ihik comel pakcik bace anjung seri kann
banyak banyak ayah beli anjung seri sebab nak belaja decorate rumah kami
dan ayah pun baca dan baca dan simpan .
memang banyak bertingkat tingkat rak kat rumah penuh dengan anjung seri ayah tuu 
koleksi di simpan hingga ke hari ini
bila dah taktau nak baca apa , ayah start baca reader's digest 
setiap minggu langgan sehingga lah ke hari ini
haihh rajinnn beb !



gila kann ? kami y muda2 ni pomm tak rajin mcm tuu .. 

iskandarzulkarnain 
komik.novelagama
nurnadhirah
komik.epop.novelcinta.remaja.infiniti
muhammadhafizuddin
tiadadalamrekod
muhammadikmal
cars.ben10.gilagila
nuramirah
barbie.abc.tigerandpooh

es vader sendiri punya koleksi kalau komik tu ade la dlm dua kotak . kalau epop tu ade la dlm satu kotak . kalau novel cinta tu ade la dlm 5 ketul . kalau majalah remaja tu ade la dlm satu kotak setengah . kalau infiniti tu banyak kali beli tapi tak simpan . tak pasti la berapa sukatannya . 

bila start reti baca baca ni semua ? bila ? bila ? 

If you can read this, thank a teacher. 


ni la tadika esvader dulu . cantik kan ? ihik . tipu jee
okay okay .. bg esvader la kann . es vader sgt berterimakasih kt cikgu2 tadika sbb deme la y... deme la y ..y mngaja dr mule mule kita tk phm pape . ok ok . finee .. memang la kann ad pihak y mnyatakan bhawasanya cikgu tadika cm ...er..blablabla kann ? tapi kalau esvader tak pi tadika dulu , esvader tak reti bace beb . ok ok .. mmg la kalau start dari drjah satu pun boleh catch-up gk en? tapiiii... haihh.. ok , sbenanye la kann .. ==' .. smlm gaduh ngn adik saya hafiz tuu .. esvader bckup ckgu tdika , dia bckup cikgu sekren . haihhh.. tu je .. so , rsenye cikgu tadika lagi bergaye kan ? aicehh , tbe2 je .. cikgu tdika la kann lagi menang dari cikgu sekren , kan kan ? sbb...deme aja dulu . kan ? -,- haihh .. whatevaa laa.. 

THANKS TO ALL DEAR TEACHERS :)


The more you read, the more things you will know. 
The more that you learn, the more places you'll go. 

dari tadika ke sekren tambun ke sekmen nazrin ke sekbepen rawang

Assalamualaikum,
Buat guruku, aku sertakan juga buat para guru yang menjadi pejuang ilmu biar di mana pun kalian berada. Aku menukilkan kata ini hanyalah untuk berterima kasih, atas segala keringat yang kalian bazirkan hanya untuk membuatkan aku kenal apa itu alif, ba, dan ta. Juga kerana keringnya tekakmu akibat menjerit namaku yang sering menyelinap keluar apabila tiba giliran membaca sajak.
Aku selalu terkenang akan kebodohanku yang tidak mampu mengingati 1 + 1. Betapa lembapnya otakku berputar saat itu. Terima kasih kerana membuka empangan akalku dengan memulas telingaku yang berdaki ini. Masihkah kau ingat, bila aku dan rakan-rakan ditangkap mencuri buah rambai di belakang sekolah? Berbirat punggung kami kau hadiahkan pangkat dari rotan panjangmu. Lalu kami panjangkan permusuhan antara kita dengan letupan mercun di belakang rumahmu. Sekalipun begitu kami berdendam, kesakitan ini juga yang memperkenalkan kami baik buruk kehidupan. Aku amat menyedarinya.
Namun, aku jadi hairan melihat kesabaranmu. Biarpun pening kepalamu mengajar kami yang dungu ibarat makhluk asing yang baru berjumpa tulisan, kau masih tersenyum. Mengenangkan itu, aku jadi kaget untuk terus-terusan mengembangkan nakalku. Lalu kau ku jadikan teman, di kala aku mendambakan haluan. Baru aku sedar selama ini, betapa berat pundakmu menanggung amanah yang diserahkan. Kau ku lihat terus tabah dalam memanusiakan anak-anakmu ini.
Di saat ini, aku kadang-kadang tertawa sendiri terkenang akan ketidakfahamanku akan tanggungjawabmu. Kau ajarkan tentang tingginya nilai ilmu padaku di saat yang lain masih lagi leka dengan senapang kayu. Sungguh aku tidak menyangka, kini aku bahagia mendampingi ilmu walaupun dulu buku bagiku ibarat ubat tidur yang cukup mengancam!.
Mengapa begini?
Patutkah kamu menyuruh manusia supaya berbuat kebaikan sedang kamu lupa akan diri kamu sendiri; padahal kamu semua membaca Kitab Allah, tidakkah kamu berakal? (al- Baqarah: 44)
Hari ini aku terasa begitu sukar untuk ku temui seorang guru, sepertimu. Meskipun namanya juga guru, cikgu, ustaz dan teacher, tapi hatinya bukan pada ilmu. Tahun-tahun yang berlalu mengubah jernih suci nurani mereka pada lembaran dan kilauan ringgit Malaysia. Aku terpana melihat kebanyakan pendidik yang dikenal hari ini semakin lupa tanggungjawab, juga tidak lagi terhibur dengan keletah anak-anak comel yang tersasul mengeja kata-kata. Berlainan denganmu, bukan juga seperti kalian yang sanggup mengayuh basikal dalam embun malam semata-mata untuk membebaskan 'sang katak' ini dari tempurung kecil yang gelap, pekat dan hamis dengan kebodohan.
terima kasih guruku :') tanpamu aku layu 
ini esvader waktu kecik dulu . comel kan ? ihik . tipu jee


wallahua'lam 

this post end here . thanks to all readers . thanks guys gals . k bye bye . assalamualaikum :)

Tuesday, 24 January 2012

integrasi rawang :')

hello assalamualaikumwarahmatullah ehem . *mcm biasala kann . sape tknak bace sila la pergi meninggalkan blog miloaismemangsedap ni . ekekeke . sape berminat , sila bace dan terima kasih :)

awal awal bulan satu

gila bhai , aku tak sggup stay lame2 kt sini . tk sabar gila nak pndah . woah . doakan aku tau . doakan . doakan . byk gila kot problem kalau stay . haihh ..tak sabarnyaaa :D

tengah tengah bulan satu 

weh , tknak la pndah . sorg blah pun rase nak mati . harap2 aku tk dpt . weh , doa la aku tk dpt . doakan . doakan tau tau . stay je la . tp cmne ni ? mak ayah aku suruh pi jugak kalau dpt . alaa.. mcm la aku dpt pun kannn . 

akhir akhir bulan satu

alhamdulillah . aku dpt tawaran . (weh , igt membe kau..) weh , tknak la . kalau kt sne cmne nk hidup . tkpe . aku akn pjuk gk parents aku . skrg ni aku y nk blaja kann . bukan nye mak ayah aku . so , aku y berhak tntukan . aku stay . aku stay . 


at the end , es vader trime gak tawaran tu . entah no komen . haihh . sedih . gembira . tak rasa pape . sume ade . can u imagine it ? haihh .. haihh .. oke2 . . stop la mngeluh kan . org bce pun rse nak sepak je 

MEMANG SAMA TAPI TAK SERUPA 

dua dua pun sekolah
dua dua pun ada peraturan
dua dua pun ada pelajar ada cikgu
dua dua ada bangunan
dua dua boleh berjaya
dua dua ada baik buruk
dua dua sama 

buat rakan2 es vader y setia mnjadi sahabat tika susah senang , es vader ucap kan trimas . tanpa korang , es vader bukan siapa siapa . tanpa korang es vader takkan hidup . tanpa ..cintamu aku resah , tanpa .. kasihmu aku hampa , tanpa .. dirimu aku mati ..hooo..~ ekekeke 

member baru beb ! 

susah gila la nak cari 
memang tak sekepala 
nak buat lawak pun ter agak agak
gaye cm ok , tp rse cm tak ok je
tak masyuuuk
gelak pun > hehe . bukan lagi > hahahaha
byk diam je 
minat dah tak sama
kalau tk suke kene buat buat suke gak
selera kita ke tepikan dulu 
layaannn
banyak kene lapik
takleh touch hati
nak wat lek wat chill susah
slalu rse cm syok sndiri je 
slack itu wajib


BOSAN ! 


buat masa terdekat ni esvader sempat kenal sorang baru budak rawang . k , sbnanye 2 . tapi y dah tego tego , sembang sembang , tanya tanya tuuu .. sorang la kann . nama dia kalau tak silap fathiah . pakai spek . gaye cm happy go lucky la . insyaallah oke kalau buat membe .  tapi , one thing korang kene tau , tkde sape sape y boleh ganti tempat korang dlm hati aku . igt tu yeee.. :') acecey 

something pasal integrasi rawang y buat esvader nak pecah :

  • kat sane dah start blaja pun . mati la . dah la kami tak start pape kan . PQS sume 4 tajuk bg semua bab sudah slesai . memang laju la kannnn.. -____-'
  • budak budak lelaki enam belas tahun kt integrasi rawang tu ramai y macho macho . walawehhh . pesanan utk esvader "ko jgn puji deme , nnt bgge lak " elleehhh..mcm la aku hingin sangat kann .. budak budak lelaki enam belas tahun kat sarjana lagi ramai y macho macho lahhh . 
  • satu dorm 16 orang . same mcm sarjana . tp .. f1 smpai f5 . -______-' kalau kt sarjana , satu dorm sume f4 . haihh .. pehtu , dorm ikut rumah sukan 
  • senioriti takde . wahahaha . walau aku enam belas aku tkyah respek sesape . ekekeke . tkde lah .  mane boleh cmtu .. kne hormat org kalau nak org hormat kita :D 
  • prep malam hari hari ade . sabtu ngn ahad je tkde . ekekeke . kalo sarjana ahad ade preppp... ^ ^
  • tudung time prep mlm pakai ler kale ape pun kau nak pakai . pink coklat biru hijau oren . sila sila pakai lah ~ time skola putih tetap putih la kannnn
  • budak enam belas tahun kat sana tkde y name nadhirah . ekekeke . tp , kalo budak tujuh belas tahun tu ade la dan di panggil nad jugaaa.. [=_=]'
  • jangan kerek . budak kerek mmg di anti .  woahhh .. habes la  . aku budak plg kerek kt sarjana . aiseyyyhh..
  • aspura dan aspuri dekat je . walawehhh . bole la aku fly pi aspura hari hari ennn .. 
  • klua asrama time maghrib sebelum pkul tujuh . kalau tak kene solat tengah tengah dataran asrama . mantaapppp ... aku dah la budak terakhir y klua pagar aspuri time kt sarjana tuuuu..mati matiii
  • makan malam pukul 6:30 petang . haha  . aku kesah ape . time kt sarjana bukan pernah turun punnnn
  • bace mathurat bukan lepas subuh dan lepas asar dah . mathurat wktu pagi sblum msuk kls . n mathurat wktu ptg sblum mghrib time pkul 7 tu . haihhh .. rndu lak sarjana . ekekeke 
  • kat sini TAKDE KOLAH . aspura ade la . aaaaaaaa.....mati aku . takkan tbe tbe nak pi aspura kot en ?  tandas ade . kul 6 lebih air da start tkde . ==' mati mati mati
  • balek skola awal woo.. wahaha . 1.50 da bole balek . BALIK DORM . ekekeke . best best . kul 3 prep ptg . tapi y tak sioo nye prep smpei kul 5 . walawehh . 
  • baju mcm biase la kann . isnin slase kain biru . rabu uniform . kames batik . jumaat kain jumaat . tp y tk tahannye baju skola WAJIB bercekak . (-_____-)' gila
  • baju nak bwk bnyk mne bwk la . silakan . kalau malas basuh pakai tangan takpe . ade mesin . tapi bayar rm2 . saje kasi lemak aku menggunung kannn . knp la sediakan prkhidmtan brbaya tuuu
  • makan cm biasa la kann . cop cop . beratur beratur . tp , makan tengahari makan beridang . lain macamm.. bulan puasa pun beridang gak . 
  • kt sni ade enam kelas . sains tulen 2 kelas [Jannatul Khuldi nan Jannatul Naim ] sains tulen agama 3 kelas [ Jannatul Firdaus nan  Jannatul Ma'wa nan Jannatul Adnin ] sains teknikal 1 kelas [  Darussalam ]
EVERYTHING NOT SAME .
 KAY MEMANG LA KAN ADE Y SAME TAPI TETAP TAK SAME DI MATA DAN HATI ES VADER . 
I'LL MISS YOU SARJANA 
EKEKEKEKE 


buat member member es vader y 
tercinta tersayang terkasih terhebat terhormat tergempak 
jangan risau psl es vader tau . 
es vader seronok ngan skola baru tu .
insyaallah semuanya berjalan lancar . 
apepun y terjadi ukhuwah kita tetap kekal sampai bila bila
tolong jangan lupakan aku tau korang !
waaaaa...nak nangis . 
hahaha . always smiling . never cry . never stop smile .


sampai takat ni je post utk kali ni . haha . thanks for reading guys gals :D assalamualaikum n bye bye 

Sunday, 22 January 2012

nyum nyum nyek :)

assalamualaikumwarahmatullah 

kau comel . kau unik . kau cantik . kau enak di makan begitu saja .

tapi bila kau HADIR kau hanya mmberi aku kesedihan kesusahan kemurungan kepenatan kelelahan kegelian

tapi tanpa mu jua aku .. aku .. aku tak mampu berdiri teguh tak mampu tersenyum tak mampu mendapat kulit dan badan y sihat :D

okeh . cut it off


okay . bukan apa la kan . cuma es vader ni bukannye rajin sangat .
k , tbe2 je .


weh . ape rase bila nak kutip smpah2 kt singki ? lagi2 nak korek2 kt penapis smpah kt singki tu kn ? or pape je la name scientifik dia =_______=' erghh ~ 


wahai para lelaki y pemalas . sila baca :

  • kalau rasa nak makan buah seperti mangga , epal , pear , atau ape2 je la kan , sila kupas dengan baik seterusnya kutip la segala kulit2 y kome dah kupas dan buang dalam plastik atau tong smpah y telah disediakan . 
  • jangan biarkan kulit2 tadi bertabur di dalam singki 
  • kalau berat sangat nak buang kt tempat y di sediakan , letak kt tepi singki pun oke lah jugak kan dari letak kat lubang singki tu =='
  • kan kome kupas buah tu pakai pisau kan ? kan ? dah tu , sila lah letak semula ke tempat y di sediakan . kenapa pilih utk letak kt tepi singki ? kalau aku tak prasan , tertolak , tercucuk kaki , memang sedap la kann..
  • kalau nak jugak buang kulit2 buah kt dlm singki , sila jangan sorok kan kulit2 buah tersebut . igtkan dah reti la nak buang kt tmpat y di sediakan kan ? tp , bila aku angkat pinggan y bawah skali tuuu.. haihh ~ (-_-) #%$!!~


bila mak pegi belibelah kat market . dan pulang dengan membawa buah buahan , memang rase cam .. ==' minta maaf buah buah sekalian . es vader sayang korang tapi .. haihh ..
KENAPA LAH LELAKI NI PEMALAS ?
dush ! 

oke la . haha . kepada lelaki2 rajin jangan risau , es vader tak ckp anda . tp , sila tegur kaum sejenis anda -_-' aiseyy..

es vader : ^^v(semngat nak basuh pggan . lalu pergi ke arh singki)..(bila dah nmpak ..) ==' woi....~ spe punye keje ni ? 

abg : eleh , basuh je la .. alang2 buang terus .

es vader : pale kau . mmg la scre logiknye spe y basuh pinggan akn buang dan bersihkan keseluruhan singki ni , tapi .. agak2 sikit la .. =='

abg : orang pemalas mmg akan ckp cmtu :D

es vader : kalau kau rajin sgt knp kau buat cmtu ? 

abg : aku nak latih hang jadi isteri y rajin , penyabar , dan suka mengemas 

es vader : %#&$!!~ go to heaven la bro .. 


so , buat kome para lelaki pemalas y suke makan buah y kene kupas2 ni , ubah2 le prangai ye . kalau tak , lepas ni makan anggur je =__=' 

BUAH
haha . lmbat tak ? ni la tajuk utk post kali ni sbnanye . 

lagi .. nak lagi . haha . nak cite lagi pasal buah . harap ade ler nak bace kan .. haha .
 kalau taknak bace sudah . lgpun y bwh2 ni mmg tkde pe sgt pun . 
spe y rjin nk bce , silakan :)

kisah ni cam lari tajuk sikit la kot . haha . tp , ade kaitan la gak ngan buah2 ni . keh3 :)




keh3 . tkde pe pun . ni komik *buat y tktau . cerita dia gempak bhai . tah . bg es vader la . best2 . bace smpai nangis2 . haha . k , cm lari je kan dri tajuk buah tu . haha . tak , bukan pe , name watak2 dlm komik ni sume nye name buah > kiwi , orange , lemon , apple , mango , ciku , cempedak dan mcm mcm lagi ==' haihh , cempedak tu y tkleh bla tu .. haha . k pape je la kann.. haha . 

tersebut la kisah ~ 

sblm tu *weh brader , aku cite kt public ni . haha . harap kau tk kesah . peace , smile always :)

dulu waktu kecik2 dulu . waktu umur 15 tahun . wahaha . kecik la sgt kann.. . hm. es vader bwk komik2 ni ke skola . cinabeng . kene rampas . apa cita ? komik pun kene rmpas ka ? bhan bacaan gak tu . wat cilekkk sudah la kann . "bla la kau . rules kne ikot . dah diam"

k finee -___-

then , satu hari , ade pula malaikat dtg , kate nak tlong mntak balik kat ustaz . woah . aku ape lg kann.. byg kn sndri je la bagaimana gaya dan eksperisi wajah ku . ^^v . 

tggu punya tggu punya tggu punya tggu punya tggu punya tggu punya tggu  punya tggu .
 stu hari die kate dia nk pindah . ==' . what the ? meowmeowmeow . time tu la kann .. beribu.ribu.ribu sesalan la cakap bhai . kau dah penat penat tggu tibe dia pergi meninggalkan kau sendirian dan pergi meninggalkan komik kau dlm gemgaman ustaz . 

abg  > hang amek je la sndri . senang2 beli baru je . 

es vader > ==' ...

abg > gatei pi bwk knp ?

es vader > mne aku tau nk kne rmpas . biasenye aku bwk oke je . 

abg > aku nak hang amek balik komik aku tu .. kalau tak , ganti jugak . satu komik RM7.50 . so , 7.5 kali la empat ye . muahahahaha . jumlah kesemuanya 30 ringgit malaysia sahaja . komik aku . bukan komik hang . igt tu (smbil buat muke blagak)


es vader > (-_-).....biarku tanggung sendirian ~ malaikat ~ datanglah semula ~ bantulah aku di sini ~ T_T..


haha . to bro y nak tolong aku tu , tkpelah  . haha . aku beli baru je la . dont worry , be happy :) terimakasih sebab terniat nak tolong aku n mmberi aku harapan . wuwuwu . haha . k abaikan bro . 

okeh . sampai sini je post kali ni . haha . kalau ade typying error ke ape , mohon maaf buat y mmbace . es vader tk check pun balik 




haha . k thanks for reading guys gals . bye bye bye :)

Saturday, 21 January 2012

memang dari dulu lagi pertemuan satu geng dengan perpisahan



satu fakta . es vader type ni dengan mate bertakung . tak mngalir yaa . harap maklum


assalamualaikum semua y mmbaca :) 
*sesiapa y terasa nak muntah , mual2 , atau blablabla whateva la kan bila bace , sila bla skarang . 


apa khabar anda ? sihat ? alhamdulillah . dah ucap blm ? kalau blm , sila ucap kata syukur itu . 


MEMBER.KAWAN.PALS.SISTERS.DUDE.KEMBARTAKSERUPA.GENG.SATUKEPALA.


apa ? igt senang nak jumpa ? gila . es vader takkan lupa korang la ! sumpah ! 
jadi budak baru . =_____=' sapa nak ? aku taknak . knp aku dpt tawaran ? kalau tak konfem stay punye . walaupun SARJANA byk kekurangan . namun , yang PAHIT itu MANIS la weh ~ 

mase drjah enam . time abes upsr . mne ade rse cmni . plek gak la kan rmai rakan2 y nangis time tu . y kite ni gelak2 je sbb tak sbr nak kluar dunia kanak2 . budak tk matang la kate kan .
tapi , bila dh matang , dah 15 ,  
dah amek pmr sama2 , 
dah buat mural sama2
dah duduk asrama sama2
dah mndi sama2
dah makan sama2
dah tido sama2
dah main sama2
dah menari sama2 , 
dah langgar rules skola sama2 ,
dah melalak sama2
dah ponteng al-mulk sama2
dah gelak tawa sama2 , 
dah kene marah sama2 , 
dah tiba masanya , dah nak blah , dah takkan bersama , dah tkde ape2 y sama2 ,  ade lagi ke y nak gelak sama2 ? 

SETIAP PERTEMUAN PASTI ADA PERPISAHAN
kalau kita takkan berpisah , allah takkan temukan kita
jadi mane y kau nak ? 
setiap y berlaku ada hikmahnya.

stop saying all that fuu boleh ? aku tau . aku tau . dan , aku tknak tau dah . (-_______-)'

okeh . sila istighfar 3 kali .  astaghfirullahala'zim . astaghfirullahala'zim . astaghfirullahala'zim ~

ini esah >

waktu esah pindah haritu , es vader mls la nak nangis . es vader ni kawan plg macho . mne main nangis2 ni . haish . tp , tk sgke wa nangis gk . tah . member y gua sayang . sejak esah pergi . es vader tk rehat dah . duk kls sensorg . sejak esah pergi . es vader dah tk pegi blik guru dah . sejak esah pergi . es vader tak lepak dm(dewan makan) lame2 dah . sejak esah pergi . es vader dah tak .. dah tak .. *smbung jela ayt pape . memang sedih la kan . balik prep pun sensorg . bukan pe , mne bese balik ngn membe lain . rse awkward smcam . kalau ade cite gmpak2 y luar biasa , es vader dah tktau nk cite kt sape . esah , aku sayang hang . jangan lupe aku er , sbb aku takkan lupe hang :')


ini schani >
 

haritu esah dtg . time tngah lepak2 ngn esah n mmber2 lain , tbe2 , schani dtg dan menunjukkan phone nye . es vader pelik la . "aku dapat !" ...huh ? "aku dpt mrsm!" es vader tk sedap dah time tu . tp try la senyum kan . tbe2 rse dh tkleh thn . tunduk la jp en sbb nk cover muke . pergh , time tu mmg trimbau la sgle kenangan bersme . es vader tkleh thn gila time tu , menangis gila la kan . (-__-)' . kesedihan sbb esah pergi pun tk habis lagi . schani pulak smbung kesedihan itu. budak schani ni dlm dorm katil atas es vader je . nnt bile schani pegi , es vader tkde la denga bunyi2 katil y cm nk runtuh tu . bile schani pegi , es vader tkdpt la share rhsia dah . bile schani pegi , tk dpt la main tolak2 depan pntu dorm lepas amek wudhu' dah . lps schani pegi nnt . tkde spe la nak tggu es vader sblm pegi skola sme2 . tkde spe la jerit "nad ! cepat la sikit!" . segala gala nya akan es vader igt .schani , aku sayang hang . jangan lupe aku er , sbb aku takkan lupa hang .


member2 lain pun sama . aku sayang gila kat hangpa . jangan lupa aku sebab aku takkan pernah lupa hangpa smpai bila2 . igt aku ye . haha . lps ni hangpa jangan risau la , tkkan ade da nad yang tnye "weh , oke tak ? kembong tak ?cm tk je " mcm nadhirah ariffin . tkkan ade nad y akan buat bising kt dorm T tu mcm nadhirah ariffin . takkan ade nad y akan sapu 4 kali sehari depan loker mcm nadhirah ariffin . takkan ade nad y slalu ajk kome lggar rules mcm nadhirah ariffin . takkan ade nad y setia trun kolah mcm nadhirah ariffin . takkan ade nad y macho mcm nadhirah ariffin . takkan ade nad y slalu potong line iron mcm nadhirah ariffin .takkan ade nad y slalu mintak air n mkanan mcm nadhirah ariffin . takkan ade nad y slalu mntak getah belacan or getah oren or getah sayur or getah ape2 jela kan y korang pggl mcm nadhirah ariffin   takkan ade nad y slalu susahkan hangpa mcm nadhirah ariffin slalu buat . dan takkan ade nad y mcm nadhirah ariffin ni kt sarjana tu lagi . minta maaf geng :') 


JANGAN LUPA NADHIRAH ARIFFIN SAMPAI BILA-BILA ^^v 






Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia


es vader memang hebat :D bye bye buat y membaca . assalamualaikum guys gals . 




Friday, 6 January 2012

HARGAI lah sikit weh.. =='

arghh..... (-_-)'

cube la semaikan sifat menghargai orang lain 
cube la jgn asyik fikir diri tu perfect 
cube la jgn asyik nak memerintah 
cube la cube la cube la cube la .........
cube la kau rase ape yang aku rase ni ! 


haha . okay . whatever . nme pun MARAH kan . wee...abaikan .

today , its all about APPRECIATE . dush !

sumpah la tipu kalau siape kate dia SERONOK bila ape y dia buat tu orang tak hargai kan ?

*ok , kalau ade pun , korang la . es vader tak ==' tak tak dan tak . tak seronok . tak kelakar . tak main2 .

Firman Allah SWT yang bermaksud: Dan juga lebih baik dan lebih kekal bagi orang-orang yang menjauhi dosa-dosa besar serta perbuatan-perbuatan yang keji dan apabila mereka marah disebabkan perbuatan yang tidak patut terhadap mereka, mereka memaafkannya. (asy-Syuura: 37)


A : weh es vader , kau rilek boleh tak ? -_-'
B : tau tkpe . beriye lahh ~ 
C : aku pun byk kali je kene . steady je .. cool beb , cool ~ 
D : smile always . yeah .. okay ? 
es vader : A B C D ... =='sila tadah tangan .. > "bismillahirrahmanirrahim ,Ya Allah, ampunilah dosaku dan hilangkan marah di hatiku dan selamatkan aku dari godaan syaitan.” <--sila baca bila anda sedang marah :)


setiap hari di rumah encik monmon , anak encik monmon y bernama konkon akan bangun di awal pagi dan akan mngemas rumah dan melakukan segala kerja2 rumah y lain sperti menjemur pakaian , dan lain2 lah . tetapi , abang konkon iaitu lonlon sering menimbulkan kemarahan konkon apabila tidak sudah2 mengkritik segala hasil kerja y dilakukan konkon . malah , adiknya , dondon dan ronron akan mnyepahkan semula bhagian rumah y konkon sudah kemaskan dan mengaanggap konkon hanya orang gaji di rumah tersebut.

*sedihkan cerita ni ? (-_-) go to heaven lah ! 


harga , hargai , penghargaan , er..ap lg ? haha , abaikan . 

OK LA . TO BE HONEST . MENDE NI BERLAKU KT ES VADER (-__-)'


pernah tak korg rase cmni ? means , yela kan .. bila dah buat something y penat y ikhlas y walaweh y kaw2 awesome punye ..tbe2 ade insan2 y mncemarkan mood dtg " weh loser .. teruknye keje kauuu.."


excuuuse me ? ==' 


ok . bnde dlm dunia ni semua nya hanya berulang . mybe ... er , whatever lahh




sila muhasabah .
just pandang keliling la . tkyah amek jauh2 . tgk dr sudut family je . have u ever appreciate what the things that they did for you ? pernah ? pernah ? kalau tak , dah diam . tkyah nak byk komen psl ap y org buat kat kau . 


kalau nak dihargai
 mesti hargai org dulu 

sekarang , kita just think positive je la about all things y org buat kt kita . kn senang . tkde la rse bngang , marah or blablabla . *tp , ckp senang la . cer buat tengokk.. oke3 . kau buat je apa y kau rse terbaik n biar ALLAH judge kau . apepun , IKHLAS tu pntg la. kalau tkde ikhlas tu , korg tkkan rse nikmat buat BAIK tu :)

n THIS .. please take note >
one simple word 
tapi 
sangat bermakna


tu sahaja la . haha . post kali ni mybe bosan . tp , apepun es vader harap korg y mmbaca tk mngmbil mudah la psl...ni..haha , yela kan . haha . sama2 kita ubah . kalau es vader tk hargai korang , ckp je . kalau tk , smpai bile pun tk seda kot (-_-)' aku pun manusia lahh.

okeh , bye3 .